drunk bitch3s
whatsupp drunk bitch3s

004. Összeesküvés elméletek - 1. rész: Ki ölte meg Jonbenét Ramseyt?

2017. szeptember 4., hétfő; Cara;
6 komment

FIGYELEM! A BEJEGYZÉS FELKAVARÓ ÍRÁST, ILLETVE KÉPEKET TARTALMAZ!

Biztosan nagyon sokat hallottatok már Amerika egyik legnagyobb rejtéjéről, ami még a mai napig is az, hogy ki ölte meg Jonbenét Ramseyt. Rengeteg összeesküvés elmélet kering az interneten, mégis nekem egy keltette fel igazán a figyelmemet. 


Megnéztem róla egy dokumentum filmet, elolvastam róla mindent, így összeszedtem nektek a legfontosabb tudnivalókat, és a végén majd az elméleteket olvashatjátok.

Kezdjük azzal, hogy ki is volt Jonbenét Ramsey? 

Jonbenét 1990. Augusztus 6.-án született az Egyesült Államokban, Atlantában, Patsy Ramsey és John Bennett Ramsey lányaként. Volt egy nála 2 évvel idősebb fivére is, Burke Ramsey. Egy nagyon sikeres, és mondhatni 'tökéletes' családnak néztek ki, illetve talán egy darabig azok is voltak. John sikeres üzletember volt, anyja pedig tiszteletbeli polgár. Jonbenét számtalan szépségversenyen részt vett, és rengeteget megis nyert. Gyönyörű, és nagyon okos, hamar tanulékony kislány volt. Több teória szerint az anyja féltékenységből ölte meg (ami egyébként kivan zárva) mivel az anyja is annó szépségkirálynő volt, sőt Miss USA is volt egy időben. Szerette volna talán, hogy a lánya ugyanolyan legyen mint ő.


Hogyan halt meg Jonbenét Ramsey? 
(saját felelősségre menj tovább!)

A rengeteg teóriával ellentétbe, elmondom hogy mi az amit a rendőrség illetve a nyomozók nyilvánosságra hoztak.
01. 1996 December 25.-én a család egy karácsonyi partiban volt, ahonnan este 9 óra körül indultak haza. Jonbenét elaludt az úton, és mikor hazaértek nem akarták felkelteni, így rögtön ágyba fektették. 
02. Másnap úgy tervezték, hogy elmennek 'nyaralni', ezért korán fognak kelni. Így is tettek. Patsy 5:45kor felkelt, és ahogy le akart menni kávét készíteni, a lépcsőn talált egy kettő és fél oldalas levelet. 
03. A levélben nagyrészt az állt,hogy 118.000 dollár váltságdíjat követelnek a kislányér cserébe, akit elraboltak. Hogyha felhívja a rendőrséget, akkor a kislányt megöli. 
04. Patsy azonnal felszalad hogy megkeresse a kislányt, akit nem talál az ágyban, így egyből felkelti John-t is.
05. Burke elvileg átalussza az eseményt. (?!)
06. Egyből hívják a 911-et, és beszámolnak arról hogy gyermekrablás történt, a rendőrség a helyszínre siet.
07. Áthívják az összes közeli barátaikat, és mire a rendőrség kiérkezik, egy pár közeli barát a konyhában takarít, ami valjuk be eléggé fura.
08. Mivel a rendőrök felkészületlenek voltak egy ilyen esetre, fogalmuk sem volt mit kell tenni. Előszöris lekelett volna zárni a házat, és kiküldeni minden embert, mivel így rengeteg lehetséges bizonyítékot semmisítettek meg azzal, hogy takarítottak, és hogy fel alá járkáltak a házban. 
A rendőrök még azt a hibát is elkövették, hogy ahelyett hogy egy nyomozót küldtek volna körbe nézni a házba, a család egyik barátják Fleet White-ot küldték, ami valjuk be nem túl szakszerű. Fleet-el együtt elment John is, Jonbenét apja, és az első utuk az alagsorba vezetett, ahol megtalálták a kislány holttestét egy fehér pokrócba göngyölve. 
John ismét csak hibát követett el azzal, hogy a kislányt egyből magához ölelte, felemelte, és felvitte az emeletre. Ezzel ismét DNSeket, illetve lehetséges bizonyítékokat megsemmisített. Ezután már lehetetlen volt a nyomozóknak rekonstruálni azt, hogy a kislány a halála idején milyen pozicióban lehetett, illetve természetesen a DNS nyomok is elvesztek. Jonbenét nyakán egy kötél volt, ami hozzá volt erősítve egy fa darabhoz, amiről később kiderült, hogy Patsy falfestő ecsetjei közül, az egyiknek a nyele. Ragasztószalag volt a kislány száján, illetve kisebb zúzódások a testén. A koponyája bevolt törve, és 2 darab sérülés volt a füle alatt, amire a rendőrök először azt mondták, hogy egy sokkoló okozta, majd később több teória szerint, Burke egyik vonatvasút játékából származó sín nyomai voltak a kislányok, mivel elvileg miliméter pontosságra egyezett a kislányon talált kettő seb távolságával. Véres volt az alsóneműje, ami arra engedett következtetni hogy a halál előtt, közben, vagy után, megerőszakolhatták. Később erre pontos bizonyítékot nem találtak, annyi biztos volt, hogy Jonbenét alsóneműjén kettő ember vére volt megtalálható. Az egyik a sajátja, a másik pedig ismeretlen eredetű. Plusz, azt sem tudták bebizonyítani, hogy klasszikus megerőszakolás áldozata lett. Úgy nyilatkoztak, hogy a kislánnyal valaki eljátszadozott.

 A történetet követően, mivel a hívás nem érkezett meg a lehetséges emberrablótól, első gyanusítottak a szülők voltak. 

Elsőként bevitték őket kihallgatásra, ami nem több mint 22 óráig tartott. John és Patsy nem voltak hajlandóak arra,hogy külön hallgassák ki őket, ahol a rendőrség ismét hibázott. Erőltetni kellett volna, és nem együtt kihallgatni őket. Illetve, még azt sem engedték hogy 8 éves fiúkat, Burkeot a rendőrség hallgassa ki. Elmondásuk szerint a trauma miatt szeretnék, ha egy pszichológus beszélne vele, ami szintén alapból fura. Egy család ha elvesztik a lányukat, és ha a tettesek nem ők, akkor teljes mértékben együtt működnek a rendőrséggel általában, de ez esetben nem így volt. 

Az alagsorban találtak egy kitört ablakot, ami John elmondása szerint, ő törte ki még hetekkel az eset előtt, és azóta sem javíttatták még meg. A nyomozásba az akkori Amerika egyik legjobb nyomozóját is bevonták, aki megerősítette hogy bizony az alagsor ablakán igenis befér egy ember, és találtak egy bakancs lábnyomot az ablak előtt, de nemsok mindent tudtak vele kezdeni, mivel feltételezve a családban az a bakancs márka nem volt megtalálható. Viszont később erre is rálett cáfolva, miszerint Burkenak, Jonbenét testvérének igenis olyan bakancsa volt, viszont sehol sem kerül elő. Az ablak alatt volt egy bőrönd, amit a család elmondása szerint sosem tartottak ott, tehát valaki odatette. Későbbi teóriák szerint, ebben akarták elvinni a kislány holttestét.

 


Jonbenét korára ellenére, sokszor bepisilt éjszaka. Patsy ilyenkor nagyon mérges volt, és felthetőleg a halála éjszakáján is bepisilt. Több teória szerint, Patsy véletlenül annyira megütötte a kislányt, hogy az okozhatta a koponya betörését, majd szintén csak megpróbálták eltüntetni a nyomokat, és emberrablásnak beállítani. Több pszichológus szerint, a bepisilésnek több oka is lehet. Ezek között tudható a szorongás, a félelem, illetve a folyamatos szexuális zaklatás. Burke egyfajta autista hajlamai miatt, valószínűleg tartották hogy talán ő zaklatta a kislányt szexuálisan, ugyanis többször játszott Burke a saját ürülékével, majd próbálta azt visszajuttatni a testébe. Lehet, hogy többször megkérte Jonbenétet hogy csatlakozzon hozzá, majd a tudomásunk szerint valószínüleg összekeverte a kettő benyílást a kislányon.

A 22 órás kihallgatás után sem jutottak előrébb az üggyel. Megérkeztek az írás szakértők is, akik öszevetették az állítólagos elrabló kézírását Patsy, és John kézírásával is. Rengeteg hasonlatot véltek felfedezni Patsy és az emberrabló írása között. Többnyire egy pár eltéréssel, de a legtöbb jel arra utalt hogy a levelet bizony Patsy maga írta. Ami még az i-re tette a pontot, hogy Patsy egykori munkás noteszéből lett kitépve a lap, amire az emberrabló írt. Na most komolyan, ki az az emberrabló, gyilkos, aki annyira felkészületlenül érkezik meg a helyszínre, ahonnan el akar rabolni egy kislányt, hogy még előre megírt levelet sem készít el, hanem a házban talált noteszből kitép egy lapot, és helyben megírja a váltságdíj követelményeit..?! Senki. És egyébként is, Jonbenét halála, és a között hogy a 911 értesítve lett, nem több mint 5 óra telt el, ami valjuk be pontosan elég egy gyilkossági helyszín meghamisítására, és egy váltságdíjt követelő levél megírására. 


Itt pedig egy kis kép, ahol összevan hasonlítva 'az emberrabló' és Patsy írása. A felső sor mindig az emberrablóé, a második sor pedig Patsy-é.


Patsy a kihallgatáson nagyon nyugodt volt, viszont amikor arról kérdezték, hogy ő ölte-e meg a lányát, nagyon felháborodott, és rendre parancsolta a rendőrséget, hogy őket hagyják ki ebből, és nyomozzanak tovább. 

A sajtónak, és riportereknek nem voltak hajlandóak válaszolni semmilyen kérdésre, viszont körülbelül 1 héttel a halál eset után, Patsy és John megjelent egy Talk Showban, amiben beszámolnak a körülményekről, illetve egy 100.000 dolláros összeget ajánlanak fel annak, aki előrébb viszi a nyomozást. Ezt úgy vélték, hogyha meglépik, akkor ezzel bebizonítják hogy nem ők tették, mert másképp miért adnának ki a kezük közül 100.000 dollárt? Viszont, sajnos ez eléggé kevés bizonyíték, a másik 30.000 ellenük szóló bizonyítékhoz képest. 


A boncolás eredményében megtalálható volt az, hogy Jonbenét a halála előtti 1 órában ananászt evett. Patsyék a kihallgatáson esküdtek arról, hogy nem ők etették meg a kislányt ananásszal, és fogalmuk sincs hogyan került a szevezetébe. A helyszínelés közben, találtak egy tál ananászt a konyhai asztalon, és egy teljesen letisztogatott, ujjlenyomat nélküli zseblámpát is. Több teória szerint, a zseblámpának köze volt Jonbenét halálához.

 


A következő részben elmondom, hogy kik voltak a gyanusítottak, és miért, majd arra is fény derül, hogy mi volt a legutolsó, leghíresebb teória, hogyan halt meg Jonbenét, plusz a testévre mit nyilatkozott tavaly, 2016-ban 20 évvel az eset után. :)

Tetszenek egyébként az ilyen fajta posztok? Szeretnétek több összeesküvés elméletéről ? Han van külön 'kedvenc' történeted, írd meg nekem kommentben vagy chatben, és kivesézem azt az ügyet is!:)

Címkék: , ,


VISSZA ELORE